top of page
inscrierer fb bim challenge.jpg
Ce este BIM Challenge?

 

Ideea acestei competiții a apărut într-o seară la una din școlile de vară. Studenți din întreaga țară și de dincolo de granițe, arhitecți și ingineri, unii tineri, unii mai puțin tineri, ni s-au alăturat pentru o săptămână de cursuri intensive. Cu toate acestea, cel mai bun lucru pe care l-am realizat, fără să-l fi avut măcar în plan, a fost crearea celei mai bune echipe interdisciplinare din țară

 

O sută cincizeci de oameni au reușit să-și găsească un numitor comun la Scoala de Vara, zi și noapte, prin schimburi de experiență, ajutându-se reciproc și distrându-se împreună, indiferent de cât de diferiți erau. Provocarea din acest an este să lucrați împreună și să faceți parte din cea mai bună echipă BIM.  Citește mai mult

 

 

participa la

2. ALEGE PROIECTUL

 

Tot ce ai de făcut este să predai un proiect care respectă cerințele categoriei la care te-ai înscris.  Este OK dacă alegi un proiect de școală pe care l-ai facut deja. Condiția principală și obligatorie este ca proiectul tău  fie modelat în programul BIM Allplan

3. CITEȘTE TEMA DE CONCURS

 

Fiecare Etapa are două seturi de teme, pe care le gasesti detaliate in pagina Teme 2021Verifică-ți proiectul de două ori și asigură-te că are toate elementele cerute. Daca nu, adaugă-le.  

4. TRIMITE PROIECTUL

 

The BIM Challenge 2021 începe în curând. Ai proiectul pregătit? Nu uita să te înscrii înainte. Fii atent la formatul obligatoriu al proiectului, pe care il poti descarca aici. Poți găsi toate detaliile în REGULAMENT sau în tema completă de la fiecare categorie. 

5. CE SE ÎNTÂMPLĂ IN ETAPA PE ECHIPE DE LA SCOALA DE VARA?

 

Cei care s-au inscris direct in Etapa pe echipe, precum si cei din Etapa individuala ce doresc sa continue concursul, vor forma echipe multidisciplinare și vor lucra împreună la un proiect comun. Este foarte important ca proiectul de arhitectură să respecte criteriile BIM, deoarece în această etapă el reprezintă baza proiectului de echipă. 


Reprezentanții specializărilor Inginerie Civilă - Structură și Inginerie Instalații HVAC vor prelucra proiectul de arhitectură și  colabora cu reprezentantul Arhitecturii, pentru a rezolva eventuale modificări de configurație.


Reprezentanții specializărilor Urbanism, Inginerie - Drumuri și Inginerie - Poduri vor analiza situl proiectului de arhitectură și vor decide împreună cu reprezentantul Arhitecturii, dacă se va păstra spre analiză și detaliere situl original. În cazul în care acesta are dimensiuni reduse (sub 4ha) sau nu se pot detalia soluții de specialitate, va fi ales un alt sit care să integreze proiectul de arhitectură și să ofere suportul analizelor de specialitate.

1. ÎNSCRIE-TE

 

The BIM Challenge este o competiție studențească. Poți să te înscrii la Etapa individuala sau Etapa pe echipe, in următoarele categorii: urbanism, infrastructură (proiectare de drumuri sau de poduri), arhitectură, structură sau instalații (HVAC). Asigură-ți locul în concurs, completând formularul de aici.

bottom of page