top of page
  • Facebook

Câștigători - 2017 

Touristic Hotel Resort - Călărași, România

 

Arhitectură: George Calin Teodor, UAUIM București

Structură: Lenard Ambrus, UTCN Cluj

Instalații: Mihai Pavel, FII-UTCB București

Winner_cover_2.jpg

Premisa proiectului este revitalizarea malului Dunării din Călărași, cu pași mici, pentru a dezvolta turismul în oraș prin intervenții punctuale și repetate în locații cheie. Zona studiată este o zonă naturală verde, cu potențial mare de dezvoltare a turismului de pescuit și de agrement pe Dunăre. Obiectivul proiectului este de a oferi o experiență protejată de viața zgomotoasă și haotică a orașului, prin împingerea elementelor construite din ce în ce mai aproape de marginea apei și de zona de plajă adiacentă.

 

Juriul a apreciat claritatea designului, astfel încât proiectul a obținut un număr similar de puncte la toate categoriile (arhitectură, structură și instalații), rezultând în cel mai mare punctaj. Structura metalică s-a evidențiat ca soluție unică în comparație cu celelalte proiecte. O pondere mare a avut partea de colaborare: echipa a reușit nu numai să folosească același software pentru a finaliza proiectul, ci și să lucreze pe același server, prin Allplan Network Manager si pe platforma Bimplus pentru task-uri și planificare. Pe măsură ce punctele s-au adunat, s-a dovedit că partea de colaborare într-un proiect BIM a fost factorul decisiv.  

 

Echipa a câștigat marele premiu al competiției - licențe comerciale Allplan 2017 pentru fiecare membru. Premiile au fost acordate la seminarul anual Nemetschek Romania, unde clienții noștri au avut oportunitatea de a-i cunoaște pe cei care au format cea mai buna echipă BIM în 2017. 

bottom of page