WINNER

2018

CÂȘTIGĂTORI - The BIM Challenge 2018

Art Center - Brasov, Romania

 

Proiectul sprijina pe potentialul de reper al sitului in cadrul zonei, mizand volumetric pe o solutie cu un corp monobloc de tip turn situat in axul de perspectiva si o bara functionala de un regim de inaltime mai jos, care se aliniaza din punct de vedere urbanistic tesutului existent in zona. Se urmareste astfel tendinta de dezvoltare descendenta a zonei, dinspre cortina de elemente masive la nivelul parcului Consiliului Europei catre constructiile ascunse de acestea, limitrofe. Constructia propusa se constituie din 2 corpuri adiacente unite prin un spatiu de legatura vitrat, ce actioneaza ca si o curte de lumina in cadrul solutiei. Functiunile interioare sunt gandite astfel incat cele 2 corpuri sa functioneze atat in regim comun, prin deservirea unor functiuni de interes general, dar si individual, fiecare dispunand de dotarile si utilitatile tehnice pentru buna desfasurare a activitatii.

Jurizarea

Juriul a apreciat complexitatea si calitatea designului de arhitectura, precum si rezolvarile tehnice ale proiectelor de structuri si de instalatii. Randarile si filmul de prezentare au constituit de asemenea un mare plus. Avand in vedere valorile promovate de concursul The BIM Challenge si de caracterul multidisciplinar al acestuia, jurizarea proiectelor finaliste a pus accent pe partea de colaborare intre membrii echipei. Coordonarea specialitatilor, managemenul proiectarii si eficientizarea fluxului de lucru prin  Allplan Network Manager sau pe platforma BIM Plus au inclinat balanta catre Art Center Brasov. 

 

Echipa a castigat marele premiu al acestei editii, licente comerciale pentru fiecare membru: Lumion pentru arhitectura, AX3000 pentru instalatii, SCIA Engineer si GEO5 pentru inginerie. Premierea concursului a avut loc in cadrul Seminarului anual BIM de la Cheile Gradistei. Astfel echipa BIM Challenge a avut oportunitatea de a cunoaste si de a interactiona cu unii dintre cei mai buni specialisti din domeniul arhitecturii, ingineriei si constructiilor si de a le prezenta proiectul. 

 

Arhitectura: Ioana Dumitru, Facultatea de Arhitectura, UAUIM Bucuresti

Structuri: Alexandru Vulcan, Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole, UTCB Bucuresti

Instalatii: Mihai Pavel, Facultatea de Inginerie a Instalatiilor, UTCB Bucuresti

Banda premii RO.jpg