top of page
  • Facebook

Câștigători - 2018 

Art Center - Brasov, Romania

 

Arhitectură: Ioana Dumitru, Facultatea de Arhitectură, UAUIM Bucuresti

Structură: Alexandru Vulcan, Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole, UTCB București

Instalații: Mihai Pavel, FII-UTCB București

IMG_2374.JPG

Proiectul sprijină pe potențialul de reper al sitului în cadrul zonei, mizând volumetric pe o soluție cu un corp monobloc de tip turn, situat în axul de perspectivă și o bară funcțională de un regim de înălțime mai mic, care se aliniază din punct de vedere urbanistic țesutului existent în zonă. Se urmărește astfel tendința de dezvoltare descendentă a zonei, dinspre cortina de elemente masive la nivelul parcului Consiliului Europei către construcțiile ascunse de acestea, limitrofe.

 

Construcția propusă se constituie din 2 corpuri adiacente unite printr-un spațiu de legătura vitrat, ce acționează ca o curte de lumină în cadrul soluției. Funcțiunile interioare sunt gândite astfel încât cele 2 corpuri să funcționeze atât în regim comun, prin deservirea unor funcțiuni de interes general, dar și individual, fiecare dispunând de dotările și utilitățile tehnice pentru buna desfășurare a activității.

Jurizarea

 

Juriul a apreciat complexitatea și calitatea designului de arhitectură, precum și rezolvările tehnice ale proiectelor de structuri și de instalații. Randările și filmul de prezentare au constituit de asemenea un mare plus. Având în vedere valorile promovate de concursul The BIM Challenge și de caracterul multidisciplinar al acestuia, jurizarea proiectelor finaliste a pus accent pe partea de colaborare între membrii echipei. Coordonarea specialităților, managemenul proiectării și eficientizarea fluxului de lucru prin Allplan Network Manager sau pe platforma Bimplus au înclinat balanța către Art Center Brașov. 

 

Echipa a câștigat marele premiu al acestei ediții, licențe comerciale pentru fiecare membru: Lumion pentru arhitectură, AX3000 pentru instalații, SCIA Engineer și GEO5 pentru inginerie. Premierea concursului a avut loc în cadrul Seminarului anual BIM de la Cheile Grădiștei. Astfel echipa BIM Challenge a avut oportunitatea de a cunoaște și de a interacționa cu unii dintre cei mai buni specialiști din domeniul arhitecturii, ingineriei și construcțiilor și de a le prezenta proiectul. 

bottom of page