
Pe scurt
BIM Challenge este o competiÈ›ie internaÈ›ională, care face parte din BIM for STUDENTS, un proiect care urmăreÈ™te să promoveze conceptul BIM (Building Information Modelling) în mediul academic.
​
CompetiÈ›ia promovează inovaÈ›ia, creativitatea È™i eficienÈ›a, precum È™i abilitățile BIM, în timp ce oferă studenÈ›ilor oportunitatea unică de a lucra într-un proiect interdisciplinar comun, din faza de concept până în faza de detaliu. StudenÈ›ii vor rezolva problemele tehnice, dar vor învăța È™i despre lucru în echipă, abilități de comunicare È™i eficienÈ›a de cost a designului arhitectural.
Èšelul nostru nu este numai de a oferi studenÈ›ilor abilități de a lucra în CAD; ci, mai important, vrem să înceapă să abordeze teme precum sustenabilitate, eficiență energetică È™i accesibilitate financiară, în timp ce negociază soluÈ›iile proprii cu membrii echipei specializaÈ›i în alte domenii.



SecÈ›iunea de Seniori este pentru studenÈ›i începând cu anul 3, interesaÈ›i de una din specializările: urbanism È™i peisagistică, arhitectură, inginerie civilă, instalaÈ›ii, infrastructură (design de drumuri È™i poduri).
Competitia are doua faze:
​
Faza 1:
ParticipanÈ›ii în această secÈ›iune vor trimite unul din proiectele personale (un proiect pentru È™coală este recomandat, dar nu obligatoriu), care intră într-una din următoarele categorii: urbanism, arhitectură, instalaÈ›ii, structură, infrastructură. Proiectul va fi modelat in Allplan.
.
Faza a 2-a:
CâÈ™tigătorii fazei 1 vor intra în faza a 2-a, unde vor face parte dintr-o echipă multidisciplinară È™i vor lucra la un proiect comun în timpul Școlii de Vară Allplan 2017.






Secțiunea de juniori este recomandată elevilor de liceu și studenților din anii 1 și 2 interesați de urbanism, arhitectură sau instalații.
​
Tot ce trebuie să faci este să trimiți un proiect de școală care respectă cerințele categoriei alese.
​
Condiția principală și obligatorie este ca proiectul trimis să fie modelat folosind programul Allplan.

Finaliștii
Cum toate lucrurile bune se încheie, BIM Challenge a ajuns în ultima etapă. Iată cele patru proiecte care concurează pentru marele premiu.
​
Toate proiectele sunt modelate în Allplan È™i toate task-urile online pe care membrii fiecărei echipe le-au avut de rezolvat (majoritatea au fost în oraÈ™e diferite) au fost gestionate prin intermediul platformei BIM Plus.
Faza finală a concursului a impus ca fiecare echipă să lucreze la un proiect comun care trebuia să includă cel puÈ›in trei proiecte pe specialități: arhitectură, structură È™i instalaÈ›ii. Criteriile de evaluare au È›inut cont de impresia artistică, de corectitudinea È™i modul de prezentare a fiecărui proiect, jurizând atât proiectul BIM cât È™i colaborarea dintre membrii echipei.
Situat la intrarea în oraÈ™ul vechi din Ierusalim, proiectul funcÈ›ionează ca hub de mobilitate È™i urmăreÈ™te să creeze conexiuni între cele trei zone din jurul sitului, dar È™i separări subtile pentru a menÈ›ine un mecanism care nu creează conflite. Straturile din prezent pot continua să coexiste, iar soluÈ›ia arhitecturală le îmbină într-o manieră clară.
De la primele curÈ›i parohiale din oraÈ™ul lui Bucur, până la noile reguli de decorare È™i noile bulevarde, în cartierul Sf. Gheorghe Vechi au apărut numeroase modificări. Din cauza lipsei de grijă pentru monumente, fronturile la stradă sunt deteriorate È™i clădirile ascunse în curÈ›ile interioare sunt acum expuse străzilor aglomerate. Acest proiect începe cu proiectarea diferitelor curÈ›i (rotunde, secrete, grădină È™i atelier) È™i creează o secvență de spaÈ›ii diferite prin pasaje È™i alei.
Premisa proiectului este revitalizarea malului Dunării din CălăraÈ™i, cu paÈ™i mici, pentru a dezvolta turismul în oraÈ™ prin intervenÈ›ii punctuale È™i repetate în locaÈ›ii cheie.
Zona studiată este o zonă naturală verde, cu potenÈ›ial mare de dezvoltare a turismului de pescuit È™i de agrement pe Dunăre. Obiectivul proiectului este de a oferi o experiență protejată de viaÈ›a zgomotoasă È™i haotică a oraÈ™ului, prin împingerea elementelor construite din ce în ce mai aproape de marginea apei È™i de zona de plajă adiacentă.