top of page
english icon
BC17_About
Pe scurt
 

BIM Challenge este o competiție internațională, care face parte din BIM for STUDENTS, un proiect care urmărește să promoveze conceptul BIM (Building Information Modelling) în mediul academic.

Competiția promovează inovația, creativitatea și eficiența, precum și abilitățile BIM, în timp ce oferă studenților oportunitatea unică de a lucra într-un proiect interdisciplinar comun, din faza de concept până în faza de detaliu. Studenții vor rezolva problemele tehnice, dar vor învăța și despre lucru în echipă, abilități de comunicare și eficiența de cost a designului arhitectural.

 

Țelul nostru nu este numai de a oferi studenților abilități de a lucra în CAD; ci, mai important, vrem să înceapă să abordeze teme precum sustenabilitate, eficiență energetică și accesibilitate financiară, în timp ce negociază soluțiile proprii cu membrii echipei specializați în alte domenii.

 

 

Secțiunea de Seniori este pentru studenți începând cu anul 3, interesați de una din specializările: urbanism și peisagistică, arhitectură, inginerie civilă, instalații, infrastructură (design de drumuri și poduri).

 

Competitia are doua faze:

Faza 1:

 

Participanții în această secțiune vor trimite unul din proiectele personale (un proiect pentru școală este recomandat, dar nu obligatoriu), care intră într-una din următoarele categorii: urbanism, arhitectură, instalații, structură, infrastructură. Proiectul va fi modelat in Allplan.

 

Faza a 2-a: 

 

Câștigătorii fazei 1 vor intra în faza a 2-a, unde vor face parte dintr-o echipă multidisciplinară și vor lucra la un proiect comun în timpul Școlii de Vară Allplan 2017.

 

 

 

Secțiunea de juniori este recomandată elevilor de liceu și studenților din anii 1 și 2 interesați de urbanism, arhitectură sau instalații.

Tot ce trebuie să faci este să trimiți un proiect de școală care respectă cerințele categoriei alese.

Condiția principală și obligatorie este ca proiectul trimis să fie modelat folosind programul Allplan.

 

 

BC17_Tasks
BC17_Final_four
Allplan BIM Contest
Finaliștii
 

Cum toate lucrurile bune se încheie, BIM Challenge a ajuns în ultima etapă. Iată cele patru proiecte care concurează pentru marele premiu. 

Toate proiectele sunt modelate în Allplan și toate task-urile online pe care membrii fiecărei echipe le-au avut de rezolvat (majoritatea au fost în orașe diferite) au fost gestionate prin intermediul platformei BIM Plus.

 

Faza finală a concursului a impus ca fiecare echipă să lucreze la un proiect comun care trebuia să includă cel puțin trei proiecte pe specialități: arhitectură, structură și instalații. Criteriile de evaluare au ținut cont de impresia artistică, de corectitudinea și modul de prezentare a fiecărui proiect, jurizând atât proiectul BIM cât și colaborarea dintre membrii echipei. 

Situat la intrarea în orașul vechi din Ierusalim, proiectul funcționează ca hub de mobilitate și urmărește să creeze conexiuni între cele trei zone din jurul sitului, dar și separări subtile pentru a menține un mecanism care nu creează conflite. Straturile din prezent pot continua să coexiste, iar soluția arhitecturală le îmbină într-o manieră clară.

De la primele curți parohiale din orașul lui Bucur, până la noile reguli de decorare și noile bulevarde, în cartierul Sf. Gheorghe Vechi au apărut numeroase modificări. Din cauza lipsei de grijă pentru monumente, fronturile la stradă sunt deteriorate și clădirile ascunse în curțile interioare sunt acum expuse străzilor aglomerate. Acest proiect începe cu proiectarea diferitelor curți (rotunde, secrete, grădină și atelier) și creează o secvență de spații diferite prin pasaje și alei. 

Premisa proiectului este revitalizarea malului Dunării din Călărași, cu pași mici, pentru a dezvolta turismul în oraș prin intervenții punctuale și repetate în locații cheie.

Zona studiată este o zonă naturală verde, cu potențial mare de dezvoltare a turismului de pescuit și de agrement pe Dunăre. Obiectivul proiectului este de a oferi o experiență protejată de viața zgomotoasă și haotică a orașului, prin împingerea elementelor construite din ce în ce mai aproape de marginea apei și de zona de plajă adiacentă.

Imaginat ca o clădire înaltă hibridă, inovatoare și sustenabilă, proiectul implică o utilizare mixtă: hotel, apartamente de vacanță și spații de birouri / centru de afaceri. Designul complex și abordarea teoretică transformă cladirea într-un reper urban important. Conceptul de arhitectură mizează pe dinamism și simplitate, făcând o referință subtilă la forma unei vele [ce se înalță pe situl de la malul Mării Negre]. Compoziția arhitecturală își pune amprenta asupra siluetei de pe litoral.
bottom of page